Voor het Angelman Syndroom

Cranio-sacraaltherapie

Cranio-sacraaltherapie is een alternatieve geneeswijze, die ontstaan is uit de osteopathie. Ook dit is een therapie die niet wetenschappelijk is bewezen maar waar veel ouders positief over spreken. Het Cranio-sacraalsysteem zou bestaan uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel zou worden omgeven en beschermd door de botten van de schedel (cranium) en de wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel.
Bij Cranio-Sacraaltherapie wordt het bindweefsel bewerkt en daardoor zouden blokkades in het lichaam worden opgelost. Dat zou ervoor zorgen dat alle vloeistoffen, zenuwimpulsen, meridiaanstromen en alle andere functies in het lichaam weer maximaal kunnen werken.
De behandelaar werkt aan het optimaliseren van de elasticiteit en ruimte binnen de schedelbeenderen. Daartoe zal de behandelaar in het ritme meegaan en een lichte druk op het systeem uitoefenen. Op deze manier zou het lichaam worden uitgenodigd zich te ontspannen en ruimte te scheppen.

Bij Angelmankinderen kan een Cranio-Sacraalbehandeling wellicht helpen blokkades op te lossen.

 

Links:

Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging: www.cranio-sacraal.org