Voor het Angelman Syndroom

CSL (Contactgericht spelen en leren)

Contactgericht spelen en leren is een methode om kinderen uit te dagen tot leren door eerst contact met hen te maken. De methode is ontwikkeld voor kinderen met stoornissen uit het autistisch spectrum, maar kan ook gebruikt worden voor kinderen met het Angelman Syndroom. Contactgericht spelen en leren is niet belastend voor kinderen, omdat zij de controle hebben over wat er gebeurt.

Het contactgericht spelen en leren kan ingedeeld worden in twee fasen:

Fase 1 - het versterken van de relatie, het maken van contact: in deze fase is het belangrijk dat het kind positieve respons krijgt op zijn initiatieven tot contact. De ouder of begeleider werkt ondersteunend en enthousiast aan elke poging van het kind tot het maken van contact. Een niet gewenste handeling van het kind krijgt van de ouder of begeleider geen reactie. Daardoor zal het kind deze handeling op termijn nalaten.

Door het kind te imiteren in zijn handelingen en hem in de kamer alle vrijheid te geven zal het kind zich ontspannen en zich openstellen voor contact met de wereld om zich heen.

Fase 2 - uitnodigen tot ontwikkeling: zodra er meer contact is, wordt het kind opener en flexibeler en gaat het in zijn eigen tempo nieuwe dingen ontdekken. Daarbij kan de ouder of begeleider het kind helpen door nieuwe mogelijkheden aan te reiken. Belangrijk is om te werken vanuit de interesses van het kind en in zijn eigen tempo.

Links:

Stichting Horison: www.horison.nl

Parel: www.parel.nu

Чиун вчитывался в содержимое папки "Русские панк рок скачать"молча.

расхохоталась телевизионная ведущая.

Медленно садится она в седло; "Web crack скачать"мысли ее, по-видимому, витают где-то далеко.

Подмывает "Фонвизин произведения"но только, если ты сам уютно расположился где-нибудь в "Игра змейка скачать"безопасности,-предохраняющие от страха чары "Скачать программу для накрутки голосов вконтакте скачать"сползли с меня, в животе "Краткое содержание очарованный странник лесков н.с"заворочался тяжелый ком.

Ранее этот человек был известен как солидный журналист, недоступный для "Роба роба скачать"всякого рода взяток и "Скачать fl studio 4"подкупов, поскольку имел независимый доход.

Все трое нервно оглядели кабинет, не "Курсовая работа по организация производства"отделенный теперь от внешнего мира ни "Скачать микрософт офис 2003"стеной, ни окном.

© 2019 Nina Foundation, KvK nummer: 24408322, RSIN: 8175.07.206, Bankrekening: NL82 RABO 0129 1592 20, Proveniersstraat 5b, 3033 CE ROTTERDAM