Voor het Angelman Syndroom

Brain Solutions

Deze methode is ontwikkeld door Helen en Mike Downey , artsen en ouders van een kind met het zeldzame Rubinstein Tabyi Syndrom. De gedachte achter deze methode is dat gekeken moet worden naar het totale beeld van het kind, dus niet alleen naar zijn beperkingen en zijn behoeftes, maar vooral naar wat hij kan. Door daarop de nadruk te leggen, wordt het kind in zijn geheel gestimuleerd en krijgt het zelfvertrouwen. Dat is positief voor zijn ontwikkeling.

Ouders die besluiten om deze methode toe te passen, volgen eerst een sessie van drie dagen waarin zij algemene kennis over Brain Solutions opdoen. Daarnaast leren de ouders oefeningen met hun eigen kind te doen. Die oefeningen zijn voor ieder kind anders, omdat er op ieder kind individueel wordt ingegaan. Alle oefeningen kunnen thuis worden gedaan. Het gaat om bewegingsoefeningen, massage en aanrakingsoefeningen en oefeningen waarbij het kind leert te communiceren met pictogrammen.

Na drie à vier maanden volgt er een terugkomdag. Dan wordt de ontwikkeling van het kind geëvalueerd en krijgen de ouders vervolgoefeningen en opdrachten mee die afgestemd zijn op het kind.

Ouders van AS-kinderen die deze methode gevolgd hebben of volgen, zijn er enthousiast over.

Links:

Brain Solutions: www.brainsolutions.org